13 Грудня 2022
Новини

Пожежа у «Пункті незламності» в Києві виявилася фейком

Пожежа у «Пункті незламності» в Києві виявилася фейком
У Києві не було пожежі у жодному з «Пунктів незламності», а відео, яке поширилося соцмережами, є фейком.

Про це повідомили у поліції Києва, - пише hromadske.

Ввечері 12 грудня соцмережами поширилося відео пожежі нібито у «Пункті незламності» у Печерському районі Києва. У повідомленні йшлося, що згорів намет, де заряджали телефони.

Речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс розповіла, що правоохоронці теж знайшли відео під час моніторингу новин. Співробітники чергової частини та управління кримінального аналізу поліції Києва проаналізували та перевірили відео та у результаті встановили, що воно відзняте з території росії.

«І, ймовірно, метою поширення такого контенту є нагнітання тривожних настроїв серед населення України. Тож ми стверджуємо, що в жодному пункті обігріву населення пожежі не відбулося», — зазначила Гірдвіліс.

До слова, по всій Україні розгортають тисячі «Пунктів незламності» на випадок тривалих відключень електро- й теплопостачання. Вони працюватимуть обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, а також при школах, будівлях ДСНС тощо.

Пункти можна знайти на мапі: там їх розділили на три категорії:

  • «Пункти незламності», організовані обласною владою та ДСНС. Вони мають генератор, тепло, інтернет, чай/каву, аптечку, також там можна підзарядити гаджети;
  • «Пункти незламності», організовані приватним бізнесом. Там є можливість безоплатно підзарядити гаджети;
  • магазини, аптеки, АЗК та відділення банків, які будуть працювати у разі відключення електроенергії. Вони не надають послуги з підзарядки гаджетів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, пожежа, київ, електроенергія
В тему

Останні матеріали