21 Листопада 2022
Новини

У Луцьку розгорнули «пункти незламності»: де є тепло й електрика

У Луцьку розгорнули «пункти незламності»: де є тепло й електрика

"Пункти незламності", де можна зігрітися, скористатися безплатним інтернетом, рятувальники розгортають Волині.

Про це розповів Суспільному речник управління Держслужби із надзвичайних ситуацій в області Володимир Нестеров.

Два таких пункти, з його слів, уже розмістили в Луцьку, зокрема на Театральній площі та біля луцького РАЦСу, а також у районних центрах.

Поки вночі, говорить речник волинських рятувальників, ці пункти не працюватимуть, однак будуть відчинені допізна кожного дня. У них одночасно можуть розміститися 20 людей.

"Головне, щоб людям, які сюди звернуться, була надана та допомога, якої вони потребуватимуть. Мінімум – це тепло, електрика, яка буде подана від генератора, інтернет-зв’язок за допомогою мережі Starlink. Цей пункт спрямований, щоб надати допомогу під час відключення електричної мережі та інших ситуацій", – каже Володимир Нестеров.

Електроенергію під час аварійних та планових відключень сюди подаватиме генератор, в інший час буде світло від міської електромережі, – зазначив рятувальник Дмитро Лобарчук. Всередині намету встановлені обігрівачі, аби зігрітися, є можливість зарядити телефон.

"Тут буде тепло, буде гарячий чай і людина, якщо не буде світла в центрі міста, може зарядити телефон. Можуть люди підходити", – каже рятувальник.

Такі намети на Волині стоятимуть стільки часу, скільки в них буде потреба, – додав Володимир Нестеров.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, війна з Росією, електроенергія
В тему