15 Листопада 2022
Новини

Браслети з «Азовсталі»: запустили продаж останнього накладу

Браслети з «Азовсталі»: запустили продаж останнього накладу

Продаж останнього накладу браслетів із “Азовсталі” запускає фандрейзингова платформа UNITED24.

Його виготовили з 17-метрових літер “Вірю в ЗСУ”, які тимчасово стояли біля найбільшого прапора України у Києві. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Так ми розділимо віру в ЗСУ поміж тисяч людей в усьому світі”, — написав міністр.

Увесь прибуток від продажу піде на флот морських дронів, які захистять Україну від російських кораблів і їхніх крилатих ракет, додав він. За словами Федорова, тепер браслети можна замовити за кордон.

У жовтні у Києві на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні" презентували партію браслетів "Символ незламності". Створені вони з останньої довоєнної партії металу з "Азовсталі" в межах проєкту ініціативи UNITED 24. Анонсувалося, що весь прибуток з продажу піде на "Армію дронів".

"Вдалося завдяки нашим партнерам здобути останню довоєнну партію "Азовсталі". "Азовсталь" і захисники Маріуполя це символ незламності і ми вирішили зробити із цієї партії браслети, які будуть нагадувати про героїзм наших воїнів і про те, що кожного дня ми боремося за нашу свободу. Всі кошти, які будуть отримані за ці браслети, будуть іти на закупівлю дронів, в рамках проєкту "Армія дронів", які також купуються через платформу Юнайтед 24", — розповів тоді віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тоді на території музею поруч із найбільшим прапором України розмістили 17-метровий напис "Вірю в ЗСУ". Його літери також зроблені з металу "Азовсталі". Напис мав пробути на локації до 1 листопада. Потім з нього мали зробити нову партію браслетів.

Нагадаємо, 86 днів територія заводу, його цехи і виробничі приміщення, підземні споруди були фортецею українських захисників у боях проти російської армії. Ще до наказу припинити оборону, у квітні, заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар заявив, шо "Азовсталь" "розбомблена та знищена практично повністю.

16 травня після трьох місяців оборони Маріуполя командир "Азову" Денис Прокопенко у зверненні повідомив, що наказ вищого військового командування для збереження життів особового складу виконали.

21 вересня Україна повернула з російського полону частину захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову", повідомили Суспільному у полку. Обмін відбувся у Чернігівській області, повідомляють кореспонденти Суспільного. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина.

Загалом з російського полону тоді звільнили 215 військових. З них 108 — бійці "Азову". Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повертаються за посередництва Саудівської Аравії.

В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, маріуполь, Відео T1.ua
В тему