14 Листопада 2022
Новини

Теракт у Стамбулі: затримали десятки людей

Теракт у Стамбулі: затримали десятки людей

У справі про вибух у Стамбулі поліція затримала десятки людей. <Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу звинуватив у вибуху курдських бойовиків. Al Jazeera повідомляє про затримання 22 людей за справою про вибух. TRT вказує, що під час операції правоохоронців затримано 46 осіб, які зараз перебувають під вартою, - пише hromadske.

Глава МВС Сойлу звинуватив заборонену Робітничу партію Курдистану (РПК) у вибуху на проспекті Істікляль. Турецькі правоохоронці вважають, що наказ про вчинення теракту надійшов з Айн аль-Араб на півночі Сирії, де, за словами Сойлу, РПК має штаб-квартиру. Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за вибух.

Правоохоронці Туреччини заявили, що вибух у центрі Стамбула влаштувала жінка. Турецькі телевізійні новини показали зображення людини, яка виглядала як жінка, що залишила пакунок під квітковою клумбою на проспекті Істікляль.

Поліція перевірила 1200 камер відеоспостереження у Стамбулі, які зафіксували маршрут підозрюваної. Згодом за результатом нічного рейду, її затримали.

Як вказується, на допиті вона розповіла, що «пройшла підготовку на офіцера-розвідника РПК» та нелегально в'їхала до Туреччини з Афріна — міста на північному заході Сирії, у провінції Алеппо.

Нагадаємо, 13 листопада пролунав вибух на проспекті Істікляль у Стамбулі — одній з найпопулярніших пішохідних вулиць у Стамбулі. Унаслідок вибуху померло 6 людей та ще 81 людина постраждала. З-поміж постраждалих 55 людей виписали з лікарень після надання меддопомоги, 26 пацієнтів продовжують лікування, 5 постраждалих — у реанімації.

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що за інформацією турецької сторони українців серед постраждалих внаслідок вибуху в Стамбулі немає. Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг заявив, що інцидент стався після того, як невідома жінка, що просиділа на одній з лавок протягом 40 хвилин, встала з неї. Наразі розглядають два варіанти вибуху: внаслідок самопідриву бомби чи віддаленого підриву.

Президент Реджеп Таїп Ердоган запевнив, що винні будуть покарані. Він засудив «підлий напад» на мешканців Стамбулу, і сказав, що в повітрі відчувається «запах терору».

Після теракту робота поліції на вулиці Істікляль тривала до ранку. Наразі цей проспект знову відкритий для пішоходів, але з вулиці поприбирали всі лавки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туреччина, кримінал
В тему