14 Листопада 2022
Новини

На Луганщині деокупували 12 населених пунктів

На Луганщині деокупували 12 населених пунктів

На Луганщині за час контрнаступу на сході країни ЗСУ звільнили 12 населених пунктів.

Про це повідомив голова обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону Freedom 14 листопада, - пише Слово і Діло.

За словами Гайдая, звільнення області дається дуже важко, хоча кожен звільнений населений пункт області - це колосальна мотивація для солдатів і велика наснага для ЗСУ.

«Просування йде непросто, кожен метр регіону дається дуже важко. У росіян був час підготуватися і звезти велику кількість мобілізованих. Так, вони не професійні військові та погано озброєні, проте це велика кількість людей, яка стріляє в наш бік» - зазначив він.

Найгарячіші точки - це Білогорівка, яка зруйнована повністю, оскільки знаходиться під постійними обстрілами та атаками, а також сусідній Бахмут в Донецькій області. Рятує те, що ЗСУ є далекобійна зброя, яка значно полегшує ситуацію на лінії фронту. До того ж деокупація Макіївки на Луганщині - це крок до деокупації Сватового, яке є важливим транспортним вузлом.

Нагадаємо, що в неділю, 13 листопада, бійці ЗСУ відновили контроль над селом Макіївка Красноріченської громади Луганської області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, луганськ
В тему