7 Жовтня 2022
Новини

Кива з росії керував кримінальним угрупованням у Києві

Кива з росії керував кримінальним угрупованням у Києві
У Києві функціонувало кримінальне угруповання як «силовий осередок» партії «Опозиційна платформа — За життя».

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Під час обшуків у зловмисників виявили вогнепальну зброю та набої до неї. Учасники банди входили до громадського об’єднання «Патріоти за життя», яке підконтрольне колишньому народному депутату Іллі Киві.

Сам депутат нині перебуває в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких — державна зрада та посягання на територіальну цілісність України.

До втечі парламентаря в рф ці «патріоти» виконували його завдання зі здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні.

Також їх залучали до так званої фізичної підтримки та охорони публічних виступів представників прокремлівської партії, насамперед у центрі столиці. За участь у кожній із таких «акцій» зловмисники отримували гроші від своїх «координаторів» з ОПЗЖ.

За даними слідства, до складу угруповання входило щонайменше 12 людей, причетних до кримінальних кіл. Їхній організатор був на прямому зв’язку з Кивою, погоджував із ним свої дії, зокрема й після повномасштабного вторгнення рф.

Для комунікації угруповання використовувало анонімні месенджери. За задумом ексдепутата, учасники банди мали залишитись у Києві для підтримки окупантів у разі захоплення регіону.

Проте після втечі Киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для одержання додаткових «прибутків». Встановили, що вони налагодили виробництво та збут гуртових партій амфетаміну на Київщині. Для цього обладнали у власних будинках дві нарколабораторії.

Своїх клієнтів підшукували через особисті зв’язки та продавали «товар», використовуючи розгалужену мережу дилерів.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці, серед іншого, виявили підготовлені до збуту наркотики та психотропи, а також обладнання для їхнього виготовлення.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) Кримінального кодексу. Караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Планують повідомлення про підозру організатору й учасникам злочинної групи та обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, вирішують питання щодо додаткової кваліфікації незаконних дій зловмисників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, ілля кива, сбу
В тему