21 Квітня 2022
Новини

Кива просить росію про політичний притулок та громадянство

Кива просить росію про політичний притулок та громадянство
Про політичний притулок та громадянство екснардеп Ілля Кива просить росію.

Про це пише «РИА Новости». За даними російських ЗМІ, про плани просити притулок та громадянство у рф Кива заявив ще 19 квітня.

Зазначимо, ще навіть коли Ілля Кива був народним депутатом України від «Опозиційної партії — За життя», він неодноразово підігрував російській пропаганді. Так, Кива виправдовував анексію Криму, виступав за злиття України з росією, а наприкінці січня назвав імовірне вторгнення росії «звільненням».

За день до повномасштабної війни Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у «визволенні України». А до початку вторгнення він виїхав спершу в Іспанію, а потім — до росії, де брав участь у пропагандистських телеефірах.

В Україні його підозрюють у держзраді, порушенні територіальної цілісності України, пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

Зокрема, на території росії Кива взяв участь в одному з пропагандистських шоу на російському телебаченні, де публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Крім того, він пропонував фізично усунути президента Володимира Зеленського та інших українських високопосадовців, і публічно закликав до агресивної війни на території України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, ілля кива
В тему