7 Жовтня 2022
Новини

Під Лиманом знайшли штаб росіян з важливою документацією

Під Лиманом знайшли штаб росіян з важливою документацією
На Донеччині в Яцьківці працівники Державної служби безпеки виявили штаб російсько-окупаційних військ.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Штаб росіяни облаштували в одному з приватних будинків. У будівлі знайшли списки полонених та незаконно заарештованих людей.

З-поміж іншого слідчі вилучили документи з даними людей та анкети кандидатів на посади, які вирішили працювати на окупантів у захоплених підприємствах та організаціях.

Виявлені докази у ДБР ретельно вивчатимуть для притягнення до відповідальності кожного, хто вчинив дії проти національної безпеки.

Стабілізаційні заходи у деокупованому Лимані тривають. Тривають першочергові слідчі дії, зокрема й у межах уже відкритих кримінальних справ відносно місцевих зрадників та колаборантів.

Слідчі продовжують збирати доказову базу причетності фігурантів до співпраці з окупантами та проведенні підривної діяльності проти державної цілісності та суверенітету України.

Слідчі вилучили мобільні телефони, карти пам’яті та іншу техніку. Вони зібрали свідчення місцевих мешканців про вчинення правопорушень.

Нагадаємо, українські військові зайшли в Лиман на Донеччині 1 жовтня. А вже 2 жовтня ЗСУ повністю зачистили місто від окупантів. У міноборони росії заявили, що «через створення загрози оточення» відвели свої війська з населеного пункту «на більш вигідні рубежі».

Перед цим ЗСУ звільнили 5 населених пунктів поблизу Лиману: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки. Там тривають стабілізаційні заходи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему