7 Жовтня 2022
Новини

Остання партія металу з «Азовсталі»: за день розкупили всі 10 тисяч браслетів

Остання партія металу з  «Азовсталі»: за день розкупили всі 10 тисяч браслетів
Всього за один день люди розкупили всі 10 тисяч браслетів «Символ незламності» з останньої партії металу з «Азовсталі». 

Усі отримані кошти спрямують на закупівлю дронів для української армії. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми відчули, наскільки важливим і символічним є цей браслет для українців. Тому вже почали створення наступного накладу і не зупиняємо продажі. Треба буде трошки почекати свій браслет, але воно того варте!» — написав Федоров.

Як раніше розповідали в Офісі президента, фандрейзингова платформа United24 запустила проєкт «Азовсталь. Символ незламності» для збору коштів на підтримку України під час війни. Продаж браслетів був першою частиною цієї ініціативи.

Через обмежений обсяг сталі виготовили 10 тисяч браслетів. Кожен виріб створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 «Азовсталі». Саме з такого сплаву 1981 року виготовили шахту для запуску космічного корабля, а 2012-го — новий саркофаг для Чорнобильської АЕС.

Дизайн браслетів — паракорд із вигравіюваним гербом України — розробив ювелірний дім SOVA. Вартість одного виробу — 1500 грн.

United24 - це фандрейзингова платформа для збору пожертв на підтримку України. Усі охочі з будь-якої країни можуть пожертвувати гроші та отримати звіт щодо зібраних коштів. 

Гроші надходять на офіційні рахунки НБУ, прив’язані до міністерств. Пожертвувати можна на один із трьох напрямів: армію та розмінування, гуманітарну й медичну допомогу або відбудову України.

Нацбанк звітує про збір раз на день, а міністерства звітують про розподіл та використання грошей раз на тиждень. Станом на 6 жовтня через цю платформу пожертвували 196,3 мільйона доларів. З них уже витратили 168,4 мільйона.

Амбасадорами платформи вже стали футболіст Андрій Шевченко, тенісистка Еліна Світоліна, сценарист Лієв Шрайбер, співачка Барбра Стрейзанд, гурт Imagine Dragons та актор Марк Гемілл, який зіграв Люка Скайвокера у «Зоряних війнах».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему