6 Жовтня 2022
Новини

На звільнених територіях Харківщини виявили тіла 534 людей, з них 19 — діти

На звільнених територіях Харківщини виявили тіла 534 людей, з них 19 — діти
На деокупованих територіях Харківщини з 7 вересня і станом на 6 жовтня виявили тіла 534 цивільних.
З них 226 — тіла жінок, 19 — дітей. Також фахівці виявили рештки 29 людей, стать і приблизний вік яких не встановлені. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов під час брифінгу в Kharkiv Media Hub, - пише hromadske.

Він також розповів про знайдену катівню в селі Піски-Радьківські на Харківщині, де окупанти знущалися із людей, яких захопили. Каже, що на території приватного будинку в центрі села був штаб росіян.

«Вони забрали там два автомобілі. Там є гараж. Коли ми з прокурорами зайшли туди, ми провели огляд. Там був підвал зі сходами на глибині 2 метрів. Кімната — 1,5-2,5 метра», — розповів Болвінов.

Каже, що там окупанти утримували цивільних і полонених та вчиняли тортури. Є свідки, які кажуть, що з підвалу чули крики, благання допомогти, люди просилися до туалету. Після цього були автоматні черги, і люди замовкали.

«Докази — зав’язки, мотузки, фалоімітатор, куртки військових, схожих на ЗСУ, аркуш зі свідченням, телефон, протигаз, недопалки, марля з речовиною бурого кольору, 16 слідів пальців рук і пластиковий контейнер із зубами жовтого й сірого кольору», — розповів правоохоронець.

Він додав, що фахівці оглянули зуби, упакували їх. Відтак проведуть генетичну експертизу. Інформація перевіряється. Після досудового розслідування буде висновок.

Нагадаємо, в межах контрнаступу Сили оборони України на Харківщині з 6 до 14 вересня звільнили приблизно 8500 квадратних кілометрів та 150 тисяч людей. Тоді в Міноборони повідомляли про 388 звільнених населених пунктів.

За даними обласної влади Харківщини, під тимчасовим контролем росіян залишається ще орієнтовно 6% території області. До контрнаступу було окуповано 32% Харківщини.

Правоохоронці вже виявили катівні, зокрема, у Козачій Лопані, Липцях, Куп'янську, Вовчанську, Балаклії, Пісках-Радьківських та Ізюмі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему