27 Вересня 2022
Новини

На Миколаївщині знищили три дрони-камікадзе росіян

На Миколаївщині знищили три дрони-камікадзе росіян
Всі три дрони-камікадзе Shahed-136 зранку 27 вересня знищила Протиповітряна оборона ЗСУ. 

Ними російські війська намагалися атакувати Миколаївську область. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Атака сталася приблизно о 8 годині ранку. У Повітряних силах кажуть, що українські військові зараз шукають ефективні методи протидії дронам-камікадзе та набувають дедалі більше досвіду в їхньому знищенні.

Останнім часом росіяни регулярно намагаються здійснювати удари в українському тилу, використовуючи іранські дрони--камікадзе. Так, 23 вересня два дрони зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні Одеса. Одна цивільна людина загинула.

А 25 вересня вони знову атакували Одесу: тричі влучили в адмінбудівлю в центрі міста. Цього ж дня іранський дрон намагався вдарити по Миколаєву, але його збила ППО.

Також атаки Одеси відбувалися протягом 26 вересня: українські сили протиповітряної оборони збили чотири безпілотники.

Іранські безпілотники

У липні радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що росія звернулася до Ірану по допомогу: просить надати безпілотники (зокрема бойові) для війни в Україні. Іран мав передати сотні одиниць цих дронів та навчити росіян ними користуватися.

Іран відкидав ці звинувачення, але видання The Washington Post повідомило, що вже в серпні росія отримала від Ірану першу партію обладнання. У вересні речник Повітряних сил Юрій Ігнат підтвердив, що росіяни вже застосовують іранські дрони на війні проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, миколаїв
В тему