26 Вересня 2022
Новини

росія використовує дрони-камікадзе для економії ракет

росія використовує дрони-камікадзе для економії ракет

Іранські дрони-камікадзе Shashed-136 росіяни використовують проти України, щоб заощадити невеликий запас крилатих ракет.

Про це під час брифінгу 26 вересня повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, - передає УНН.

«Ворог зараз намагається економити крилаті ракети різного типу, адже ті ж дрони Shashed-136 і коштують набагато дешевше, і їх можна застосовувати набагато частіше. Вони працюють не по одному, а парами. Іноді навіть визначаємо, що ворог може запускати їх кілька під час однієї атаки. Це нова тактика у ворога і наші фахівці працюють над виявленням слабких сторін цих атак, щоб відповідним чином реагувати», – сказав він.

Речник Одеської ОВА додав, що небезпека дронів-камікадзе в тому, що після влучення утворюється сильна вибухова хвиля, і пристрій розбивається на дуже дрібні уламки, які розлітаються в різні боки на велику відстань.

Нагадаємо, ЗСУ вже напрацьовують спосіб боротьби з іранськими дронами-камікадзе. 22 вересня зенітники ЗСУ вперше збили ударний багатоцільовий дрон іранського виробництва Mohajer-6, який використовували російські окупанти. Цього ж дня росія атакувала Одесу іранськими дронами-камікадзе.

У середині вересня у ЗСУ підтвердили застосування росіянами іранських дронів проти України. Так, тиждень тому біля Куп'янська наші бійці знищили перший іранський ударний БПЛА-камікадзе Shahed-136. На думку військового експерта, поява на фронті іранських безпілотників, переданих росії, істотно ситуацію не змінить.

Проте деякі західні ЗМІ припускають, що використання росією іранських дронів може створити проблеми для ЗСУ – вони відносно маленькі та літають низько, тому їх складно помітити системам ППО. Нагадаємо, ЗСУ вже напрацьовують спосіб боротьби з іранськими дронами-камікадзе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали