27 Вересня 2022
Новини

путін може оголосити про анексію 30 вересня — розвідка

путін може оголосити про анексію 30 вересня — розвідка
Оголосити про незаконне приєднання окупованих регіонів України до рф 30 вересня може президент росії володимир путін.

Так вважає розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

Британські розвідники припускають, що російські лідери сподіваються анексією виправдати перед своїм народом «спеціальну військову операцію» та консолідувати патріотичну підтримку війни.

Проте британці кажуть, що кремлю, схоже, це зробити не вдасться, адже росіяни дуже занепокоєні мобілізацією та дедалі більш обізнані про нещодавні невдачі росії на полі бою.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ теж писали, що путін 30 вересня може оголосити про анексію — після того, як 29 вересня це питання розгляне парламент.

До слова, в тимчасово захоплених регіонах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми про приєднання до складу росії. «Голосування» триватиме 5 днів — до 27 вересня.

Жителі окупованих територій та місцева влада розповідали, що озброєні групи окупантів ходять із бюлетенями по домівках, погрожують, коли люди не хочуть відкривати двері, та відмічають, хто голосує проти.

Українська влада закликає не брати участі в «референдумах». Офіційна позиція вищого керівництва України — проведення псевдореферендумів не матиме значення, оскільки Сили оборони продовжать звільняти всі захоплені території.

Іноземні країни, зокрема США та інші країни «Великої сімки», країни Європи, Казахстан і Сербія, оголосили, що не визнаватимуть «результати» псевдореферендумів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир путін, війна з Росією
В тему

Останні матеріали