22 Вересня 2022
Новини

Чи вплине російська мобілізація на хід війни: аналітики ISW

Чи вплине російська мобілізація на хід війни: аналітики ISW
На хід війни у 2022 році не вплине часткова мобілізація у росії, але може допомогти окупантам у наступному році.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики кажуть, що оголошення про часткову мобілізацію відобразило багато проблем, з якими росія стикається під час свого невдалого вторгнення в Україну. Ці проблеми Москва навряд чи зможе вирішити в найближчі місяці, вважають в ISW.

Дослідники вважають, що часткова мобілізація не створюватиме значної підтримки для російської армії протягом місяців. В ISW додають, що міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що часткова мобілізація відбуватиметься поетапно, а це, ймовірно, запобігатиме будь-якому раптовому притоку російських сил, який може різко змінити хід війни.

Аналітики зазначають, що мобілізація, ймовірно, може у 2023 році допомогти підтримувати нинішній рівень російської військової сили, компенсуючи втрати росіян.

«Часткова мобілізація росією не змінить війну цього року і може мати чи не мати значного впливу на здатність росії продовжувати операції на поточному рівні наступного року. Україні та Заходу не варто ані відкидати це, ані перебільшувати», — вважає ISW.

Також вони нагадують, що російські резервісти погано навчені і не проходять підвищення кваліфікації після завершення терміну призову. шойгу казав про намір призвати резервістів з бойовим досвідом. Але ISW зазначає, що є дуже мало російських резервістів із бойових досвідом, крім тих, які зараз воюють в Україні.

Нагадаємо, президент росії володимир путін оголосив часткову мобілізацію в рф. Вона розпочинається вже з 21 вересня. Після путіна заяву зробив міністр оборони сергій шойгу. Він анонсував, що в межах часткової мобілізації мають призвати 300 тисяч резервістів.

Мобілізувати нібито будуть тих, хто відслужив, має військово-облікову спеціальність, студентів обіцяють не чіпати. За словами міністра, строковиків на війну проти України не відправлятимуть. Однак у медіа неодноразово повідомляли, що росія все-таки відправляє строковиків на війну, попри свої запевнення у протилежному.

Під час своєї промови путін заявив, що це нібито росії погрожують ядерною зброєю, і пригрозив, що в разі загрози територіальній цілісності росія готова «використати всі наявні в себе засоби. Це не блеф».

Президент Володимир Зеленський відповів, що Україна не планує скасовувати звільнення окупованих територій навіть попри ядерні погрози глави рф володимира путіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему