14 Вересня 2022
Новини

Обстріл Дніпропетровська та Миколаївської області: ситуація в областях України

Обстріл Дніпропетровська та Миколаївської області: ситуація в областях України
Низку областей України в ніч проти 14 вересня росіяни продовжували обстрілювати. 

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 14 вересня. 

Чернігівщина: за минулу добу 4 обстріли, з них цієї ночі — обстріл із мінометів біля села Галаганівка (Семенівська громада). Без втрат та руйнувань.Упродовж доби Городнянську та Семенівську громади обстрілювали з мінометів, артилерії, скидали боєприпаси з безпілотника.  

Дніпропетровщина: окупанти випустили 75 снарядів із важкої артилерії по двох громадах Нікопольського району: Марганецькій та Нікопольській. У першій — без постраждалих. Масштаби руйнувань з’ясовуються. 

У Нікополі пошкоджено до 20 будинків, кілька газопроводів низького тиску та 5 ліній електропередач. Виникло декілька пожеж, їх уже загасили. Люди не постраждали. 

Харківщина: упродовж 13 вересня ворог обстрілював Ізюмський, Куп'янський та Чугуївський райони. По одній людині госпіталізували у кожному з районів.

На Харківщині триває операція з деокупації області. Звільнено понад 300 населених пунктів. На звільнені території поступово повертається нормальне життя. Триває розмінування та відновлення критичної інфраструктури. Люди отримують гуманітарну допомогу.

Луганщина: тривають позиційні бої за населені пункти області. Відступаючи з Харківщини, противник зосередився на утриманні тимчасово захоплених територій, значно посилив вогневий вплив. За ніч по українських позиціях завдали ударів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків.

Донеччина: вночі обстріляли:

  • Краматорськ ракетою С-300 — зруйнований приватний будинок;
  • Мирноград — пошкоджена школа;
  • Миколаївка — пошкоджено спортивний комплекс. 

В Авдіївці під ранок був масований артобстріл: влучили у стару та центральну частини міста. А у Новоселівці Першій пошкоджено щонайменше три житлові будинки, крамницю, адмінбудівлю та сільгосппідприємство.

За добу в області 5 загиблих і 16 поранених. Регіон без газу і частково без води та електрики. Триває обов'язкова евакуація.

Миколаївщина: приблизно о 1:10 Миколаїв обстріляли з установки С-300. Пошкоджено заклад освіти, об'єкти інфраструктури й житлові будинки, зокрема були влучання біля 9-ти та 5-поверхівок.

Також внаслідок влучання по території підприємства виникла пожежа на виробничій пожежі та загорілася автівка. Попередньо, крім двох загиблих, є троє поранених. Ще трьом людям надали допомогу на місці.

Упродовж минулої доби під постійними обстрілами залишались населені пункти Березнегуватської громади, наближені до фронту. Зокрема вдень обстріляли село Червоний Яр, а ввечері — станцію Березнегувате. Пізніше обстріляли околиці смт Березнегувате.

Також обстрілювали населені пункти Широківської громади. Люди не постраждали. Зранку обстріляли за межами села Широке.

Херсонщина: ситуація в області залишається складною, тривають бойові дії. Найкритичніша ситуація в населених пунктах біля лінії фронту. 

Під ворожим вогнем опинилися смт Нововоронцовка, Біла Криниця, села Трудолюбівка, Вереміївка та Білогірка. Снаряди влучили у приватні будинки, зафіксовані пошкодження та руйнування, знищено майно громадян, є поранені. Внаслідок обстрілів у деяких населених пунктах відсутнє електро- та водопостачання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією
В тему