14 Вересня 2022
Новини

Мешканка Лисичанська отримала 12 років тюрми за коригування вогню по позиціях ЗСУ

Мешканка Лисичанська отримала 12 років тюрми за коригування вогню по позиціях ЗСУ
Мешканка Лисичанська Луганської області коригувала вогонь рф по позиціях Збройних сил України.

Суд дав їй 12 років ув'язнення. Про це повідомили в Луганській обласній прокуратурі.

Прокурори у суді довели, що з початком повномасштабного вторгнення мешканка Лисичанська передавала ворогу координати розташування у місті військовослужбовців та техніки ЗСУ.

Також вона повідомляла про наслідки роботи російської артилерії та фотографувала руйнування інфраструктури після «прильотів». Ці відомості інформаторка пересилала через месенджер з особистого телефону.

Слідчі встановили, що після того, як жінка передавала «цілі», армія рф масовано обстрілювала позиції українських військових.

Окрім того, засуджена була однією з модераторок Telegram-групи, де обмінювалися розвідданими про дислокацію та пересування ЗСУ на території Луганщини. У ній обговорювали обстріли Лисичанська та Сєвєродонецька з позначенням адрес та місць влучання снарядів, а отримані відомості модератори надсилали ворогу.

Жінку затримали на початку квітня. Вона пояснила, що діяла з ідеологічних мотивів — через негативне ставлення до державної влади України. Зрештою суд визнав її винною у колабораціонізмі (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу) і засудив до 12 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луганськ, війна з Росією, тюрма, суд
В тему