3 Серпня 2022
Новини

Україна отримала перші дрони-розвідники Fly Eye

Україна отримала перші дрони-розвідники Fly Eye
У межах програми «Армія дронів» прибув перший комплекс управління та чотири дрони-розвідники Fly Eye.

Про це повідомили міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та платформа UNITED24 нам у коментарі.

Дрони Fly Eye розвивають швидкість до 160 кілометрів на годину. Однією з їхніх переваг є можливість запускати без пускової установки — з руки. Вони сумісні із західними ракетно-артилерійськими установками, де використовується автоматизована система керування вогнем. Це дає можливість ефективно визначати цілі.

Крім того, у межах програми для ЗСУ надійшли також дрони DJI Matrice 300, які мають потужні камери та тепловізори.

Загалом на проєкт «Армія дронів» уже зібрали 755 мільйонів гривень. Найпопулярніші країни-донори — США, Велика Британія, Ірландія, Німеччина, Франція, Швейцарія, Австралія та Ізраїль. У межах проєкту також планують збільшити кількість шкіл для пілотів та організовують навчання пілотів: уже підготували 400 операторів.

Україна вже підписала перші договори на 260,5 мільйона гривень. За ці гроші для ЗСУ надійдуть дві станції управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також дві наземні системи для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate, які придбали завдяки ініціативі Monobank. 

Міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 збирають «Армію дронів» для українських військових. Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки.

Щоби допомогти зі збором, можна задонатити на дрон або віддати власний. Допомогти ЗСУ й долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу, зробивши свою пожертву через платформу UNITED24. 

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine у США, і звідти його доставлять в Україну. Українці також зможуть надіслати посилку через будь-яке відділення «Нової пошти», яка теж є партнером проєкту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему