4 Липня 2022
Новини

У Криму росіяни готуються до мобілізації

У Криму росіяни готуються до мобілізації

Днями з'явився указ "глави республіки Крим", яким створено "призовну комісію з мобілізації громадян".

Також затверджено положення про неї та доручено створити в «муніципальних районах та міських округах» відповідні комісії нижчого рівня. Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Вказані кроки окупаційної адміністрації свідчать, що російська федерація готується до проведення незаконної мобілізації на тимчасово окупованій території. Громадян України в окупованому Криму знову планують примушувати воювати проти власної держави, як це вже відбувається з тими, кого окупанти незаконно призвали на строкову службу.

Нагадаємо, що призов і мобілізація наших громадян до збройних сил держави-окупанта є грубим порушення норм міжнародного гуманітарного права, зокрема положень IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Закликаємо наших громадян у тимчасово окупованому Криму зробити все можливе, аби уникнути будь-якої участі у військових формуваннях країни-агресора.

"Саботуйте рішення окупантів! Пам’ятайте, ваше життя – найдорожче, що у вас є! Якщо ви все ж не зможете уникнути мобілізації і вас залучатимуть до участі у війні, то за першої ж нагоди здавайтеся в полон. Цим ви збережете своє життя та не виконуватимете злочинних наказів.

Запам’ятайте! Виконання злочинних наказів, які можуть призвести до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури, будуть кваліфіковані як злочини без строків давності, отже рано чи пізно ви понесете передбачену законодавством України та міжнародним правом відповідальність. Навіть якщо ви були мобілізовані на війну з Україною примусово", - йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: крим, війна з Росією
В тему