7 Червня 2022
Новини

Україна отримала лише частину загиблих захисників Маріуполя

Україна отримала лише частину загиблих захисників Маріуполя
Лише частину загиблих у Маріуполі українських військових росія віддала Україні й наразі невідомо, коли передадуть тіла всіх полеглих.

Про це повідомляють «Янголи Азову» благодійний фонд патронатної служби полку «Азов».

Там кажуть, що до Києва прибули тіла захисників Маріуполя, які залишались на заводі «Азовсталь». Серед них загиблі полку «Азов» (приблизно третина), 36-ї бригади морської піхоти, СБУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції.

«Коли ми зможемо отримати усі тіла, наразі прогнозувати складно. Ми очікуємо на них найближчим часом», — йдеться у повідомленні.

Візуальне розпізнання загиблих у більшості випадків неможливе через неналежні умови, у яких полеглі були понад 2 місяці. Загиблих будуть ідентифікувати за ДНК-тестами. Їх уже почали проводити.

У фонді зазначають, що будуть працювати над тим, щоб усіх загиблих захисників Маріуполя поховати на Пантеоні героїв України, за умови бажання рідних.

Нагадаємо, на лінії фронту в Запорізькій області між Україною та росією 2 червня відбувся обмін тілами загиблих військових за формулою 160 на 160.

У «Азові» виданню розповіли, що всі 160 тіл, переданих росіянами, були з руїн «Азовсталі», а як мінімум 52 із них вважаються тілами бійців полку «Азов».

Associated Press повідомило, що до Києва вже доправили десятки тіл, які витягнули з-під завалів розбомбленого заводу. У столиці проводять ДНК-аналіз для ідентифікації загиблих.

З початку повномасштабної війни Україна та рф провели вже низку обмінів військовополоненими, обмінявши сотні людей. Наразі триває операція з обміну захисників Маріуполя, які після кількох місяців протистояння з росіянами у блокадному місті вийшли з території заводу «Азовсталь», куди окупанти прорвалися 4 травня.

Завдяки бійцям з «Азовсталі» Україна отримала критично необхідний час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. У Генштабі ЗСУ повідомили, що вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на «Азовсталі» зберегти життя особового складу.

У Міноборони заявляли, що врятованих українських бійців обміняють на російських військовополонених. Водночас там наголошують, що операція з порятунку триває, тож її деталей не розголошують.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему