7 Червня 2022
Новини

Індія хоче подвоїти закупівлю російської нафти зі знижками

Індія хоче подвоїти закупівлю російської нафти зі знижками
Компанія «Роснефть» пропонує знижки через відмову міжнародних покупців укладати угоди з рф після її вторгнення в Україну, а влада Індії прагне подвоїти імпорт нафти з росії.

Про це пише Bloomberg з посиланням на анонімні поінформовані джерела.

За їхніми словами, індійські державні переробники колективно працюють над завершенням й укладанням нових шестимісячних контрактів на постачання російської нафти в Індію. Водночас ці угоди мають бути окремими від постачань нафти в Індію з росії за іншими договорами.

Як зазначили співрозмовники видання, деталі щодо обсягів і ціни імпорту все ще обговорюються з індійськими банками, які мають намір повністю профінансувати всі вантажі.

Раніше Bloomberg повідомив про те, що Індія намагається знизити ціну на російську нафту і хоче купувати її за ціною, нижчою від 70 доларів за барель. Також агенство Reuters повідомляло, що Індія продовжить купувати дешеву нафту у росії.

Крім того, Bloomberg із посиланням на анонімні джерела писало, що Китай веде переговори з росією про закупівлю дешевої нафти. А Reuters повідомляло, що Китай нарощує закупівлі нафти в росії за вигідними цінами та займає місця західних покупців, які відмовляються від бізнесу з рф після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, індія, нафта
В тему