25 Травня 2022
Новини

«Вугільна справа» Порошенка й Медведчука: на допит викликали Авакова, Турчинова та Яценюка

«Вугільна справа» Порошенка й Медведчука: на допит викликали Авакова, Турчинова та Яценюка

Ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова та експрем'єр-міністра Арсенія Яценюка на допит як свідків викликала СБУ у справі про «вугільну держзраду» Порошенка та Медведчука.

Згідно з інформацією на сайті СБУ, допит мав відбутися 19 травня.

Також викликали гендиректора ДТЕК, що належить Рінату Ахметову, Максима Тимченка.

Як пишуть Українські новини, в СБУ не змогли повідомити, чи приходили Аваков, Яценюк та Турчинов на допит та чи проводилися з ними 19 травня слідчі дії.

Нагадаємо, 12 квітня СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту. Дружина арештованого Медведчука Оксана Марченко своєю чергою записала відеозвернення до Володимира Зеленського. У ньому вона сказала, що її чоловіка «незаконно» утримує СБУ. Тим часом у Кремлі від кума путіна відцуралися: мовляв, він не громадянин росії, тож і втручатися не будуть.

Кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.  Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та п'ятий президент України Петро Порошенко.

18 квітня Медведчук звернувся до президентів України та рф з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Днями Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той, мовляв, не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, петро порошенко, віктор медведчук, арсен аваков
В тему

Останні матеріали