24 Травня 2022
Новини

Що відомо про російського командира, який наказав обстріляти нафтобазу в Луцьку

Що відомо про російського командира, який наказав обстріляти нафтобазу в Луцьку

45-річний Любимцев Олександр Анатолійович, уродженець міста Комсомольськ-на-Амурі Хабаровського краю - це командир полку російської авіації, який віддав наказ про обстріл нафтобази в Луцьку.

Про це йдеться у підозрі, яку опублікували на сайті Офісу генпрокурора.

Посада Любимцева – командир 23-го винищувального авіаційного Талліннського полку 303-ї змішаної авіаційної дивізії 11-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Повітряно-космічних сил російської федерації Східного військового округу Збройних сил російської федерації.

За даними слідства, командир полку віддав підлеглому військовослужбовцеві злочинний наказ, на виконання якого 27 березня 2022 року літак фронтової авіації збройних сил росії зі штатним озброєнням вилетів з аеродрому тимчасового базування неподалік міста Барановичі у Республіці Білорусь та, не заходячи у повітряний простір України, здійснив пуск крилатої ракети, яка влучила в нафтобазу в місті Луцьку Волинської області.

Пуск ракети здійснив військовослужбовець з позивним бортової радіостанції пілота «79201».

Нафтобаза у Луцьку серйозно постраждала. Ліквідація пожежі тривала півтора доби.

Влучання ракети в незахищений об'єкт цивільної інфраструктури завдало майнової шкоди на суму понад 136 мільйонів гривень.

Сьогодні ж, 24 травня, стало відомо, що Волинська обласна прокуратура заочно повідомила командиру полку про підозру у застосуванні засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у відданні наказу на вчинення таких дій (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 КК України).

Підозрюваного оголосять у розшук задля його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ у Волинській області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, війна з Росією
В тему