26 Квітня 2022
Новини

У Маріуполі рашисти дають їжу тільки тим чоловікам, які облаштовують братські могили

У Маріуполі рашисти дають їжу тільки тим чоловікам, які облаштовують братські могили
У Маріуполі, що знаходиться в облозі російських військ, катастрофічно не вистачає харчів. 

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, окупанти перейшли до ганебної практики забезпечення їжею чоловіків винятково у випадку залученості до робіт. Тому чоловіки вимушені брати участь у розборі завалів й облаштуванні братських могил, аби не вмерти з голоду.

Медична допомога у місті все ще недоступна. Окупанти анонсували відкриття першої «лікарні» в приміщенні стоматологічного центру «Апполонія» в Лівобережному районі.

«Це, мабуть, найбільш каже про справжню підготовленість окупантів, їхнє дбання про цивільних і реальний стан інших лікарень міста», — вважає Андрющенко.

Крім того, окупанти почали власне облаштування у будівлях маріупольців. Нині тривають «обшуки та зачистки» у Приморському районі міста, наближеному до виїзду в село Мелекіне.

Окупанти зламують всі вціліли домівки. Ті, які вирішують використовувати для власного розселення, позначають літерою Z на воротах.

Інші з домівки розграбовують, залишають відкритими та саме їх планують для подальшого компактного розселення в зоні «умовної безпеки» маріупольців.

В районі Морського ліцею окупанти анонсували відкриття першого соціального гуртожитку, де він буде перебувати та кого туди розміщуватимуть, поки невідомо.

На Донеччині ніч проти 26 квітня була неспокійною. Наразі відомо про трьох поранених цивільних: двоє у Мар'їнці, один — у Великій Новосілці. Тривають бої поблизу Лиману. «Азовсталь» у Маріуполі тримається.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією, їжа
В тему