26 Квітня 2022
Новини

Вибухи на невизнаному Придністров'ї: Санду скликала Радбез, люди масово виїжджають на підконтрольну Молдові територію

Вибухи на невизнаному Придністров'ї: Санду скликала Радбез, люди масово виїжджають на підконтрольну Молдові територію
У невизнаному «Придністров'ї» повідомили про два вибухи, що сталися зранку 26 квітня, а також пошкодження двох антен, які ретранслювали радіо росії.
У невизнаній "Придністровській молдавській республіці" запровадили "червоний рівень терористичної небезпеки", - пише РИА Новости

"Голова Придністров'я" провів "засідання Радбезу" щодо "терористичних атак проти об'єктів інфраструктури та держустанов", - йдеться в повідомленні.

"Червоний рівень терористичної небезпеки" передбачає вживання додаткових заходів щодо безпеки, заявив лідер так званої "ПМР".

Влада невизнаної "республіки" заявила, що у Придністров'ї зафіксовано вже три теракти: проти будівлі МДБ, військової частини у селі Паркани та вежі радіотелецентру.

Тим часом президент Молдови Майя Санду скликала засідання Ради безпеки через інциденти в Придністров'ї. Засідання відбудеться о 13:00, опісля в 15:00 Санду проведе брифінг для преси.

А глава комітету Держдуми рф у справах СНД Леонід Калашніков заявив "Интерфаксу", що "події у Придністров'ї – провокація з метою затягнути росію глибше у військові дії в регіоні".

Після повідомлень про вибухи у невизнаному Придністров’ї на виїзд на підконтрольну молдовському уряду територію утворились автомобільні черги. На поширюваних у мережі фото видно незвичні затори на виїзді з території невизнаної республіки. Придністровська пропаганда, втім, причиною назвала повернення людей додому після великодніх свят. Таке пояснення надав підконтрольний де-факто владі так званої "республіки" "Перший придністровський канал".

Ще одне пояснення де-факто влади - детальніша перевірка автомобілів.

Нагадаємо, 22 квітня заступник командувача Центрального військового округу рф заявив, що завданням російських військ на "другій фазі спецоперації" є встановлення "повного контролю над Донбасом та Південною Україною", щоб забезпечити сухопутні шляхи до окупованого Криму та невизнаного Придністров'я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему