17 Лютого 2022
Новини

Скандал з допінгом на Олімпіаді: українська лижниця завершує кар'єру

Скандал з допінгом на Олімпіаді: українська лижниця завершує кар'єру

Після ситуації з позитивною допінг-пробою на Олімпіаді-2022 українська лижниця Валентина Камінська завершує спортивну кар'єру.

На час розслідування лижницю усунули від змагань. Спортсменка заявила, що новина про виявлення допінгу стала для неї шокуючою. Про це Камінська написала на сторінці в Instagram.

"Моя кар'єра в професійних лижних перегонах раптово добігла кінця. Я з великим болем у серці пишу ці слова і досі не можу вкласти в голові це. Просто не вірю", — заявила лижниця.

Також вона додала, що ніколи навмисно не приймала б такі речовини. Спортсменка вважає, що це не просто заборонено, а й безглуздо з боку кожного спортсмена.

"На жаль, я не зможу зібрати доказову базу, щоб поборотися за правду. Тому мені залишається лише пережити це випробування та сподіватися, що мені не дадуть «вишку» за цей злочин, якого я не робила", — зазначила Камінська.

Лижниця подякувала людям, які підтримали її під час складного життєвого етапу. Скандал із допінгом вона назвала «пострілом впритул з ядерної зброї».

Нагадаємо, в пробі українки було виявлено одразу три заборонені речовини: анаболічний стероїд та два стимулятори. Камінська на Олімпіаді-2022 стала 79-ою у класичній гонці на 10 км, а також 70-ою у спринті.

Валентина родом із Білорусі та на Олімпіаді-2014 виступала за цю країну. З 2018 року представляла Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: скандал, спорт, Світ, Україна
В тему