17 Лютого 2022
Новини

Калуша проситимуть представити Україну на «Євробаченні-2022»

Калуша проситимуть представити Україну на «Євробаченні-2022»

Взяти участь у «Євробаченні-2022» суспільний мовник запропонує гурту Kalush Orchestra.

Про це повідомили 17 лютого, - Радіо Свобода.

За повідомленням, таке рішення ухвалив організаційний комітет Національного відбору на участь у «Євробаченні-2022» на позачерговому засіданні.

Мовник нагадав, що Kalush Orchestra із піснею Stefania посів друге місце у фіналі відбору, отримавши 14 балів – з них 8 балів від глядачів та 6 від суддів.

«Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Суспільне пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного відбору», – коментують рішення у компанії.

Гурт наразі не коментував публічно цю пропозицію.

12 лютого у Києві відбувся національний фінал відбору на «Євробачення-2022». Співачка Alina Pash у ньому перемогла із піснею «Тіні забутих предків». Користувачі в соцмережах розкритикували співачку за виступ в окупованому Криму в 2015 році, що є порушенням правил нацвідбору. Державна прикордонна служба повідомила, що не видавала документ про нібито законний в’їзд до Криму, який Суспільному мовнику надала команда Паш. Відтак НСТУ анонсувала збори організаційного комітету для ухвалення подальшого рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробачення, Україна, Світ
В тему