16 Лютого 2022
Новини

Covid-19 у світі: статистика вакцинації

Covid-19 у світі: статистика вакцинації

За час епідемії Covid-19 хвороба встигла поширитися по всьому світу. У майже 200 країнах зареєстровано 400 мільйонів підтверджених випадків та близько шести мільйонів викликаних Covid-19 смертей. Проте, справжній масштаб спалаху досі невідомий, адже на початку епідемії тестування не було широко доступним. Нині майже кожна країна світу імунізує населення проти Covid-19 і принаймні 96 країн і територій перейшли до бустерної дози вакцинації.

За повідомленням BBC, в результаті спільних досліджень Оксфордського університету та благодійної освітньої організації можна відстежити загальну кількість доз, введених на 100 осіб у різних країнах світу. Згідно з цими даними, близько 60% людей були повністю вакциновані на всіх континентах, крім Африки, де ця цифра поки становить близько 11%.

Деякі країни забезпечили більше доз вакцини, ніж потрібно їхньому населенню, тоді як інші країни з низьким рівнем доходу покладаються на глобальну ініціативу Covax, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від Covid-19 і забезпечити їхнє доставлення до країн із низьким та середнім доходом.  

Серед країн, що перейшли до бустерної кампанії, Чилі (67%), Данія (62%) та Італія (58%) нині вакцинували найбільшу частку людей. Серед європейських країн у лідерах також Бельгія (57%), Великобританія та Ірландія (55%). В Україні, для порівняння, бустер отримали лише 1,37% (станом на 12 лютого 2022 року).

Країни також по різному тлумачать, що таке “повна вакцинації”. Повністю вакцинованою в одній країні вважатиметься особа, яка отримала всі необхідні дози конкретної вакцини, в іншій країні це також може бути особа, що одужала від інфекції плюс отримала одну дозу вакцини. В Україні дві дози вакцини отримало лише 36,28% населення, що демонструє досить низький рівень захисту від Covid-19 у порівнянні з більшість країн Європи.

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу, який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО “Волинська фундація” і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Анна Данильчук, ГО “Волинська фундація”

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Світ, Надзвичайні події, вакцинація
В тему