16 Лютого 2022
Новини

Олімпійські ігри: Україна здобула першу медаль

Олімпійські ігри: Україна здобула першу медаль
У Пекіні на Олімпійських іграх срібну медаль завоював фристайліст Олександр Абраменко. 

Це перша медаль для України на цих Іграх. Золоту медаль здобув китаєць Ці Гуанпу, який отримав 129 бала за стрибок, а бронзову — росіянин Ілля Буров, який отримав 114,93 бала, - пише hromadske.

Стрибок Абраменка оцінили у 116,5 бала. На минулій Олімпіаді-2018 Олександр Абраменко став чемпіоном у лижній акробатиці.

Фінал із лижної акробатики проходив у два етапи. Під час першого — змагалися 12 спортсменів, які мали по два стрибки. На цьому етапі Україну представляли два спортсмени — Олександр Абраменко та Олександр Окіпнюк. Окіпнюк став 9 і не пройшов у другий етап — суперфінал. У суперфіналі змагалися шість спортсменів.

33-річний Абраменко представляє Миколаївську область. Олімпіада в Пекіні для нього п'ята в кар'єрі. На минулій Олімпіаді-2018 Олександр Абраменко став чемпіоном у лижній акробатиці.

У сезоні 2021-2022 спортсмен двічі ставав бронзовим призером етапу Кубка світу у Фінляндії у командній лижній акробатиці. А на Чемпіонаті світу-2019 Абраменко став срібним призером.

Зимові Олімпійські ігри стартували в Пекіні 4 лютого. Змагання триватимуть до 20 лютого. Українські спортсмени представлені у 12 видах спорту.

Зазвичай на Зимових Іграх Україна здобуває значно менше медалей, ніж на Літніх. За роки незалежності наша збірна здобула 8 «зимових» медалей: 3 — золотих, 1 — срібну та 4 — бронзові. У 2002 та 2010 роках збірна поверталася зі змагань без нагород. А на минулій Олімпіаді в нас була тільки одна нагорода — «золото» в лижній акробатиці від Олександра Абраменка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, спорт, китай, Світ, змагання
В тему