9 Лютого 2022
Новини

У «Дії» з'являться нові документи: які

У «Дії» з'являться нові документи: які

Електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності з’являться у "Дії".

Про це інформує Мінцифри.

"Нововведення сьогодні (9 лютого – ред.) ухвалив уряд під час засідання. Завдяки йому українські ветерани зможуть використовувати електронне посвідчення в Дії як аналог паперового та завжди мати його із собою — у смартфоні.

Скористатися цифровим посвідченням у застосунку Дія зможуть понад 1 млн ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та людей, на яких поширюється Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", - йдеться у повідомленні.

В Мінцифри наголосили, що цифрові документи в Дії не зберігаються в застосунку, а підтягуються з реєстрів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів також ухвалив рішення розширити програму виплат для вакцинованих громадян та вирішив перерахувати додаткові 500 гривень за бустерну дозу. Гроші за бустерну вакцину можна буде отримати з 14 березня.

Окрім цього, вже цього місяця пенсіонери у віці 60+ та люди з інвалідністю І та ІІ категорії зможуть розрахуватися бонусними 1000 грн за комуналку, придбати ліки.

Також термін "ковідної" тисячі продовжили з 4 до 9 місяців.

До речі, зараз третя бустерна доза вакцинації від коронавірусу є добровільною в Україні. Такою вона поки і залишиться, оскільки головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що зараз не розглядається обов'язковість бустера.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, документи
В тему

Останні матеріали