8 Лютого 2022
Новини

В Україні вакциновані люди віком 60+ зможуть отримати смартфон

В Україні вакциновані люди віком 60+ зможуть отримати смартфон

Володимир Зеленський анонсував програму єСмартфон для літніх українців.

Згідно з планом програми, незабаром усі громадяни України, яким за 60 років, отримають від держави безплатний, якісний, сучасний, швидкий смартфон і пільговий тариф, - повідомляє ТСН.

«Переваги цифрової держави мають бути доступні усім, незалежно від віку. Тож незабаром усі громадяни України, яким за 60 років, отримають від держави безкоштовний, водночас якісний, сучасний, швидкий смартфон... Це наша мрія, і це вже реальність. Це шлях до головної нашої мети – доступ до інтернету для всіх громадян України», – сказав президент.

Нову державну програму, попередньо, буде запущено у квітні 2022 року. Які моделі смартфонів роздадуть українцям, Зеленський не уточнив.

Своєю чергою, голова Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що, окрім смартфону, вакциновані українці отримають і пільговий тариф.

Очікується, що програма стосуватиметься 8,5 мільйона українців. На думку Зеленського, запуск нової програми наближає до мети — «доступ до інтернету всіх громадян України».

Наразі невідомо, як подати заявку на участь у програмі, які смартфони передаватимуть літнім людям та що передбачатиме пільговий тариф.

Крім того, Зеленський нагадав, що українська влада розширила дію програми єПідтримка, в межах якої українці віком від 60 років зможуть витратити кошти на купівлю ліків та оплату комунальних послуг.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, вакцинація, пенсіонери, коронавірус, володимир зеленський, техніка
В тему