7 Лютого 2022
Новини

ДТП Трухіна: патрульний, який спілкувався з нардепом, не мав доступу до відео

ДТП Трухіна: патрульний, який спілкувався з нардепом, не мав доступу до відео

На допит в ДБР вранці 7 лютого прийшов патрульний Сергій Петрик, нагрудна камера якого зафіксувала депутата Верховної Ради Олександра Трухіна ("Слуга народу") після ДТП за його участю.

Патрульний, який спілкувався з Трухіним після ДТП, заявив, що не мав доступу до відео.

Заступаючи на чергування, патрульний отримує боді-камеру свою за окремим номером в IT відділі під свій особистий підпис. Надалі користується нею на чергуванні та наприкінці зміни також здає її під підпис. Надалі всі дії з камерами взагалі до працівників патрульної поліції, звичайних працівників вони не стосуються», – сказав Петрик.

І додав, що доповів своєму начальству про ДТП, а ті вже мали доповісти ще вище керівництву. Тож сам патрульний міністру внутрішніх справ про ДТП не повідомляв.

Під час спілкування з журналістами біля будівлі ДБР Петрик заявив, що дасть свідчення слідству і не відмовлятиметься від допиту. Поліцейський заявив, що здивований тим, що його викликали на допит, бо неодноразово вже давав свідчення у справі.

Крім того, Петрик не виключив, що існують інші відео з боді-камер інших поліцейських, які разом з ним були на місці ДТП.

Водночас він не розповів, чому він не склав протокол про пропозицію хабаря від Трухіна. Однак запевнив, що цю інформацію він повідомить слідчим ДБР.

Пізніше у ДБР заявили, що викликали Петрика не для вручення підозри, а дізнатися, чому він на першому допиті не передав відео та інформацію, яку розповів згодом журналістам.

Нагадаємо, депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін вчинив ДТП у серпні 2021 року. Тоді внаслідок аварії постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей. За попередньою інформацією, він нібито був напідпитку, а тест на алкоголь проходити відмовився. Нещодавно в Мережі опублікували відеозапис з місця ДТП. На кадрах видно, як Трухін намагається домовитися із поліцейським про те, щоб залишити місце ДТП, та обіцяє згодом "знайтися" з правоохоронцем і "віддячити" йому.  Розслідування справи триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, кримінал, аварія, резонанс, скандал
В тему