7 Лютого 2022
Новини

«Тисяча Зеленського»: діти вже можуть отримати виплати

«Тисяча Зеленського»: діти вже можуть отримати виплати

В Україні відсьогодні повністю вакциновані від коронавірусу діти віком від 14 років можуть скористатися програмою "єПідтримка".

7 лютого набула чинності відповідна постанова Кабміну. Постанову про розширення програми "єПідтримка" уряд схвалив на засіданні 2 лютого.

Так, Кабінет міністрів підтримав розширення програми на підлітків віком 14-18 років. Вони зможуть, крім стандартних категорій (книги, спорт, внутрішні подорожі тощо) витратити свою тисячу гривень на освітні курси, шкільне приладдя та канцелярські вироби.

Також уряд планує незабаром дозволити людям з інвалідністю І та ІІ груп купувати ліки – наразі така можливість є лише у пенсіонерів.

Нагадаємо, уряд розширив дію програми "єПідтримка" на підлітків віком 14-18 років. Державний ПриватБанк почав оформлення спеціальних цифрових карток єПідтримка для українців від 14 років, які мають "зелений" COVID-сертифікат.

До слова, українці, які зроблять бустерну дозу щеплення від коронавірусу, отримають через портал "Дія" ще 500 гривень в рамках програми "є-підтримка".

Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю ЕП зауважив, що грошей на виплату 500 грн громадянам, які зроблять бустерну дозу вакцини від COVID-19, у бюджеті поки що не вистачає.

Мінсоцполітики спільно з Мінцифри працюють над розширенням програми "єПідтримка", щоб дозволити вакцинованим людям із інвалідністю першої групи витратити тисячу гривень допомоги від держави на ліки. З 24 січня вакциновані громадяни віком від 60 років зможуть використати 1000 гривеньза програмою єПідтримка на купівлю ліків, у тому числі онлайн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Україна, вакцинація, гроші
В тему

Останні матеріали