4 Лютого 2022
Новини

В Україні заблокували два телеканали. Які?

В Україні заблокували два телеканали. Які?

YouTube заблокував канали «Перший незалежний» та UkrLive, які пов'язані з ОПЗЖ.

Раніше Рада нацбезпеки та оборони України ввела санкції щодо цих телеканалів. «Перший незалежний» та UkrLive повідомили, що змінили акаунти на YouTube і продовжують мовити, а блокування назвали «актом цензури з боку американської компанії».

"Минулої ночі платформа Youtube закрила низку акаунтів, з яких вели мовлення незалежні канали. З одного боку українська влада торік незаконно закрила 5 телеканалів, які її критикували. З іншого боку американська корпорація Youtube намагається позбавити українських глядачів можливості знати правду. Ми вважаємо такі дії проявом цензури. Ми продовжуємо свою роботу, дивіться нас тепер за новою адресою", - зазначили ведучі.

На "112 Україна", на якому мовив UkrLive, повідомили, що мають понад мільйон передплатників, у телеканалів NewsOne і Zik – по 600 тисяч, у каналу "Перший незалежний" – понад 180 тисяч передплатників за рік мовлення, а в UkrLive – 150 тисяч підписників за два місяці мовлення. 

Нагадаємо, 28 грудня Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію санкцій РНБО терміном на 5 років щодо компаній-власників каналів «Перший незалежний» та UkrLive, які пов'язані з депутатами «Опозиційної платформи — За життя». Обмеження передбачають блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: змі, телебачення, санкції, Україна, росія
В тему