27 Січня 2022
Новини

Вбивство військовим товаришів: командувач Нацгвардії подав у відставку

Вбивство військовим товаришів: командувач Нацгвардії подав у відставку
Після стрілянини у Дніпрі за участю нацгвардійця Артема Рябчука командувач Нацгвардії України генерал-полковник Микола Балан написав рапорт про відставку з посади.

Про це він повідомив на пресконференції 27 січня, - пише hromadske.

«З урахуванням того, що за будь-які дії, і хороші, і погані, несе службу командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ, клопотання перед президентом про відставку та звільнення з посади командувача Національної гвардії», — сказав Балан.

Нагадаємо, військовослужбовець відкрив вогонь 27 січня близько 3:40 ночі на території Південного машинобудівного заводу в приміщенні, де розташована кімната для зброї.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що підозрюваним є солдат строкової служби Артем Рябчук, уродженець міста Ізмаїл. Він розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії, а також співробітницю заводу «Південмаш». Друга жінка — військова Нацгвардії — була поранена.

Геращенко додав, що в обов’язки підозрюваного входила охорона території заводу «Південмаш».

Варто зауважити, що хлопця затримали в передмісті Дніпра - Підгородньому.

До слова, нещодавно Артем доповідав керівництву, як уже загиблі побили іншого солдата. За це його почали цькувати. Тоді хлопець сам вирішив розправитися з кривдниками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, нацгвардія, відставка
В тему

Останні матеріали