27 Січня 2022
Новини

Затримали військового, який застрелив 5 людей у Дніпрі

Затримали військового, який застрелив 5 людей у Дніпрі

Військового Нацгвардії Артема Рябчука, який у Дніпрі застрелив 5 людей, а ще 5 поранив, затримали в передмісті Дніпра - Підгородньому.

Із собою він мав зброю.

«Жодних відхилень у нього не спостерігалося, він також не входив до групи військовослужбовців, за якою спостерігали психологи. Що стосується поранених військовослужбовців, то у них травми кінцівок», - розповів «Сьогодні» спікер Нацгвардії Руслан Музичук.

Відомо, що з осені 2021 року він служив у Нацгвардії та був задіяний до охорони заводу «Південмаш». Військовий розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії, а також співробітницю на ім'я Віра 1986 р.н. Це сталося  27 січня близько 3:40 ночі на території Південного машинобудівного заводу. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що підозрюваним є солдат строкової служби Артем Рябчук, уродженець міста Ізмаїл. 

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, нацгвардієць буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену законом. Монастирський додав, що  в цій справі створять спеціальну комісію для вивчення обставин, які могли привести до таких дій 21-річного військовослужбовця. А також хочуть вивчити обставини проходження ним військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї.

«Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові. Впевнений що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати», — резюмував Монастирський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, кримінал, смерть, вбивство
В тему