27 Січня 2022
Новини

У Дніпрі нацгвардієць стріляв у людей: є 5 загиблих та 5 поранених

У Дніпрі нацгвардієць стріляв у людей: є 5 загиблих та 5 поранених

У Дніпрі військовий Нацгвардії влаштував стрілянину, в якій загинули 4 військових і цивільна жінка. Також інформують про 5 поранених людей.

Інцидент стався 27 січня близько 3:40 ночі на території Південного машинобудівного заводу. Підозрюваний втік, а правоохоронці проводять спецоперацію у Дніпропетровській та сусідніх областях, щоб його затримати, - інформує поліція області.

Чоловік стріляв з автоматичної зброї. У поліції кажуть, що це військовослужбовець 2001 р. н. з Одеської області.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що підозрюваним є солдат строкової служби Артем Рябчук, уродженець міста Ізмаїл. За словами радника, мотиви стрілянини поки не відомі. Вогонь нападник відкривав з автомата Калашникова. Він розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії, а також співробітницю заводу «Південмаш». Друга жінка — військова Нацгвардії — була поранена.

Також у МВС наголошують, що злочинець озброєний і дуже небезпечний. Геращенко додав, що в обов’язки підозрюваного входила охорона території заводу «Південмаш».

«Насамперед перед слідством стоятиме питання, що послужило мотивом того, щоб скоїти настільки жахливий злочин? Насамперед вивчатиметься питання, чи не піддавався військовослужбовець психологічному тиску в колективі. А також те, як він проходив медичну комісію, з висновків якої йому надали право доступу до бойової зброї. У будь-якому разі за масове вбивство він нестиме найжорстокіше покарання», — йдеться у пості представника МВС.

У ДБР додали, що відкрили "кримінал" за пунктами 1 та 4 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство двох або більше людей, вчинене з особливою жорстокістю).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, смерть, кримінал, нацгвардія, замах на вбивство, вбивство
В тему

Останні матеріали