19 Січня 2022
Новини

Порошенку обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Порошенку обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

П'ятому президенту України Петрові Порошенку суд обрав запобіжний захід у справі про закупівлі вугілля з окупованих територій.

Суд вирішив обрати для політитка особисте зобов'язання, - пише hromadske.

Прихильники Петра Олексійовича зраділи рішенню та заспівали у судовій залі гімн України.

Відтепер підозрюваний має виконувати обов'язки:

  • не виїжджати із Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти про зміну роботи або місця проживання;
  • здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Підозрюваному під розпис повідомляють про ці обов’язки та роз’яснюють, що в разі їхнього невиконання проти нього можуть застосувати жорсткіший запобіжний захід і грошове стягнення - від 0,25 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (від 620 грн до 4 962 грн).

Термін дії обов'язків до 19 березня 2022 року. Опісля Порошенко виступив із промовою, де заявив, що «не святкує перемогу», адже вважає, що  "божевільний сценарій Зеленського-неадеквата ще не завершений".

Як пише Українська правда, Порошенко додав, що "дуже важливо, щоб Зеленський розумів, що доля перетворення в Януковича і проведення життя в Ростові – це не Сейшельскі острови". Він подякував журналістам, волонтерам, активістам і українцям і закликав усі "демократичні опозиційні сили об’єднатися для відсічі російської агресії". 

"Нічого важливіше бути не може. І ми з задоволенням згадуємо наше бойове братерство 2014 року, коли ми спільно пліч-о-пліч боронили державу, тоді коли інші бігали від повісток, грали на інструментах не урками, давали корпоративи в Горлівці окупованій. У нас час зараз, дорогі друзі, прихлопнути кришку піаніно. У нас зараз час дати рішучу відсіч. Ми до цього готові. Ми нікого не боїмося", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, п'ятому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконні постачання вугілля з окупованих територій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, суд, київ, Україна
В тему