17 Січня 2022
Новини

Порошенку обирають запобіжний захід

Порошенку обирають запобіжний захід

У Печерському райсуді обирають запобіжний захід п’ятому президенту України, лідеру «Європейської солідарності» Петру Порошенко.

Його судитимуть у справі за підозрою в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Біля будівлі суду його зустріли кілька сотень прихильників, - пише "Радіо Свобода".

Засідання було заплановане на 11:00, але розпочалося близько 11:40. Прокуратура вимагає відправити його під варту з можливістю внесення застави в сумі 1 мільярд гривень.

За версією слідства, Порошенко у 2014 році вступив у змову з проросійським політиком Віктором Медведчуком та іншими особами, щоб організувати постачання вугілля з непідконтрольних Україні районів Донбасу. Його звинувачують у державній зраді та фінансуванні тероризму.

Після порушення справи Порошенко виїхав з країни, проте одразу заявив, що йдеться про ділову поїздку, і він скоро повернеться. Порошенко, який очолює зараз опозиційну партію «Європейська солідарність», вважає справу політичною і звинувачує владу в тому, що вона розправляється з опонентами, не звертаючи належної уваги на російську загрозу.

6 січня Печерський суд заарештував майно Порошенка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, київ, суд
В тему

Останні матеріали