15 Січня 2022
Новини

Вкрали гроші з банківської карти: що робити

Вкрали гроші з банківської карти: що робити

В Україні безліч схем шахраїв націлені на крадіжку грошей з банківської карти жертви.

Якщо все ж їм вдалося домогтися свого, або ви втратили карту, або її вкрали - потрібно зробити ряд дій. Про це пише finance.ua.

Насамперед необхідно негайно зв'язатися з банком і заблокувати загублену або вкрадену карту. Це можна зробити автоматично на гарячій лінії, навіть не потрібно зв'язуватися безпосередньо з оператором.

Потім потрібно звернутися до страхової компанії, якщо клієнт застрахований від таких ризиків, а також у відділенні банку взяти виписку за два дні до зняття грошей з карти, а якщо злодіяння сталося кілька днів тому - то і за два дні після зняття.

І останнє - потрібно звернутися в поліцію з відповідною заявою про шахрайські дії.

Але найкраще, звичайно, просто не потрапляти в такі ситуації. Для цього фізичну карту з пластика варто зберігати так, щоб до неї не могли дістатися злодії, або її не можна було випадково впустити. Також не можна нікому повідомляти дані про карту (CVC-код, PIN-код) і не варто вводити ці дані на сумнівних сайтах.

Нагадаємо, раніше в українському необанку Monobank попередили про нові шахрайські схеми, які зловмисники маскують під нібито проєкти банку. У фінансовій установі заявили, що не запускали жодних платформ для заробітку грошей і казино.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шахрайство, Україна, банки
В тему