6 Грудня 2021
Новини

«Тисяча Зеленського»: українців попереджають про нову схему шахраїв

«Тисяча Зеленського»: українців попереджають про нову схему шахраїв
У МОЗ попереджають про шахрайську схему, за якої від імені відомства в громадян намагаються виманити персональні дані, щоб "виплатити" тисячу за щеплення від COVID.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, - пише hromadske.

За його словами, шахраї надсилають українцям повідомлення з проханням назвати номер банківської картки та інші персональні дані.

Міністр запевнив, що МОЗ не формувало й не надсилало громадянам жодні повідомлення. Тому попросив українців користуватися тільки перевіреною інформацією з офіційних державних ресурсів.

До слова, раніше про схожу схему попереджав «ПриватБанк». Там розповіли, що клієнтам надходить повідомлення про доступні виплати за вакцинацію на кілька тисяч гривень.

Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву сторінку сайту, заповнити особисті дані та реквізити банківських карток. Унаслідок таких махінацій користувачі можуть втратити гроші з рахунку.

Нагадаємо, програма виплат за вакцинацію стартує 19 грудня, а взяти участь у ній на першому етапі можна буде через мобільний застосунок «Дія». На другому етапі (третій квартал 2022 року) уряд запропонує альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

Отримати допомогу зможуть ті, хто пройшов повний курс вакцинації. Витратити гроші можна буде на квитки в кінотеатр, театр, на концерт, заняття спортом, купівлю книжок чи подорожі Україною потягом або літаком. Загалом на програму у 2021 році спрямують 8 млрд гривень. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, вакцинація, Надзвичайні події, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали