27 Грудня 2021
Новини

В Україні прогнозують різне зростання долара: скільки заплатимо за валюту

В Україні прогнозують різне зростання долара: скільки заплатимо за валюту

В Україні 27-31 грудня 2021 року на валютному ринку буде волатильним – курс гривні до долара та євро може сильно, але короткочасно коливатися.

Справа в тому, що західні трейдери пішли на різдвяні свята, а отже, здійснювати конверсійні операції стало складніше. Долар до Нового року торгуватиметься за 27,05-27,4 грн. Єдина європейська валюта з високою ймовірністю зросте в ціні до 31,15 грн.

Такий прогноз озвучив аналітик Roboforex Андрій Гойлов.

При цьому Вадим Йосуб із "Альпарі" вважає, що незначна девальвація гривні триватиме щонайменше кілька днів.

"На найближчий тиждень ми очікуємо на зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку торгуватиметься через тиждень близько 27,25 грн. Готівковий долар у банках торгуватиметься по 27,2/27,4 грн", – вважає Йосуб.

Головною причиною зростання курсу долара є очікування випереджаючого зростання американської економіки, додає Сергій Родлер із TeleTrade. Згідно з прогнозами, ВВП США може зрости у четвертому кварталі на 7% у річному вираженні, а, наприклад, у Європі лише на 2%.

За його словами, не варто відчувати надмірного оптимізму щодо курсу гривні. Адже з урахуванням збереження невизначеності на глобальних ринках зростання долара має продовжитися.

Нагадаємо, в Україні курс долара впевнено знижувався до середини листопада. До цього періоду американську валюту продавали 26 грн. Але потім ситуація змінилася і за лічені тижні вартість долара сягнула понад 27 грн.

Таку ситуацію частково можна пояснити традиційним подорожчанням долара на кінець року. Але проблема не лише у необхідності погашати кредити та витрачати американську валюту на купівлю енергоресурсів. Свою роль також зіграла новина.

Вже тривалий час великі світові ЗМІ, військові та політики обговорюють ймовірність нової агресії Росії проти України. Це теж завдало відчутного удару по валютному ринку.

Так, після Нового року курс долара може значно зрости. Серед аналітиків є навіть припущення, що у січні за "американця" проситимуть понад 28 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, курс валют, валюта
В тему

Останні матеріали