23 Грудня 2021
Новини

В яких випадках українок призиватимуть на службу

В яких випадках українок призиватимуть на службу

Українок з нового переліку спеціальностей призиватимуть на військову службу в разі введення воєнного стану, або в особливий період під час мобілізації.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу КСВ ЗСУ Роман Горбач, пише УНН.

“Прийнято закон, яким врегульовується питання постановки на військовий облік, в тому числі жінок. Дійсно, в мирний час відбувається так зване накопичення людського ресурсу, проводиться якісна та кількісна характеристика військово-облікових спеціальностей для того, щоб ми могли зрозуміти. І тільки в крайній необхідності такі військові спеціалісти, жінки, будуть використані на військову службу. Дійсно, у разі введення воєнного стану, або в особливий період під час мобілізації”, - сказав він.

Водночас він зазначив, що за 6 хвиль мобілізації в Україні призвали майже 200 тис. осіб, і жодна жінка без її згоди на цю службу не потрапила.

Нагадаємо, з’явився наказ Міноборони, яким розширили перелік професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік.

Зокрема, у список додали медійників та комунікаційників усіх категорій - журналістів, операторів, піарників, видавців, бібліотекарів, перекладачів, медиків, аналітиків, фінансистів, науковців, менеджерів різного профілю, ветеринарів.

Інформація про розширення списку викликала чималий суспільний резонанс.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, збройні сили україни, жінки, війна на сході україни
В тему