11 Грудня 2021
Новини

Які медичні обстеження в Україні варто проходити щорічно

Які медичні обстеження в Україні  варто проходити щорічно

В Україні медики радять проходити повне обстеження організму кожній людині, починаючи з 25-річного віку.

Що можна з обов’язкових аналізів зробити за направленням сімейного лікаря?

Обов’язковий щорічний медогляд в нашій країні проходить далеко не кожен. Існує лише 28 категорій виробництв та організацій, чиї працівники не просто змушені, а зобов’язані раз на рік пройтися медичними кабінетами. Однак, часто медогляди проводяться "із заплющеними очима", а припис "здоровий" у медичній довідці з’являється за гроші.

Читайте також

Що вже говорити про решту українців, які готові переступити поріг лікарні тільки, якщо справді припекло, каже завідувачка терапевтичним відділенням Катерина Пашкова.

“Якщо ми з дитячого віку звикли думати, що до чекапу входить все-все-все, то зараз цей підхід передивилися. Для дорослих чекап розпочинається від 20 років. І його об’єм різний для чоловіків і жінок”, - каже Пашкова.

Читайте також

З віком в організмі людини відбуваються гормональні зміни, збільшується ризик набути певні хвороби. Деякі з них можуть проявлятися на ранніх стадіях. Так часто трапляється з онкологічними та хронічними захворюваннями. Виявити їх можна лише завдяки діагностиці. При чому в різному віці перелік аналізів - різний.

Читайте також

 Молодий генетик Дарина знає “слабкі місця” свого організму, і для того, щоб усе тримати під контролем, щорічно навідується до приватної лабораторії. Каже, техогляд організму нагадує перевірку свого авто на СТО. І для машини ми це робимо чомусь без зайвих запитань.

“Я знаю свій фокус уваги - це серцево-судинні захворювання. Тому я роблю регулярні ліпідограми. Це один з маркерів виникнення серцево-судинних патологій” - продовжує Дарина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, лікування, медицина
В тему