5 Грудня 2021
Новини

«Хоронив учасника АТО, який помер від коронавірусу», – священник про COVID-19

«Хоронив учасника АТО, який помер від коронавірусу», – священник про COVID-19

Священник УГКЦ Тарас Михальчук наголосив, що коронавірус є важкою хворобою.  Настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові пригадав, що хвора людина не могла говорити.

Про це отець розповів у інтерв'ю жуьврналістам 24 каналу.

Отець пригадав, що став настоятелем храму фактично на початку пандемії – різниця була всього місяць. Саме священник хоронив учасника АТО, який помер від коронавірусу.

"Пригадую, що я був чи не першим священником в місті, який після оголошення локдауну мав похоронити людину", – пригадав отець.

Він пояснив, що мав страх, що може когось заразити, навіть не відчуваючи, що хворий. Адже отець спілкується з великим колом людей. Проте запевнив, що насправді не хворів на COVID-19 за весь проміжок часу.

«Та серед моїх друзів багато було хворих, багато хто відійшов навіть у вічність. Я зрозумів, що хвороба є важкою, коли спілкувався телефоном з людиною, а вона не могла говорити, їй не вистачало повітря», – пояснив Тарас Михальчук.

Саме тому у квітні, коли у священників з'явилася можливість щепитись, то отець та його дружина отримали вакцину AstraZeneca.

Тарас Михальчук розповів, що релігія і віра зовсім не суперечать тому, щоб робити вакцини. Отець пояснив, що вакцинація – це не гріх.

Священник розповів, що серед кола його друзів-священнослужителів, зокрема з Гарнізонного храму, 95% вакцинованих. Водночас є такі, що мали COVID-19, тому через певні приписи наразі не вакцинуються.

Ба більше, щодо покупки COVID-сертифікату – це ще гірше, ніж осуд. Тому що тут є об'єктивна дія, матеріальна дія, обман.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, церква, коронавірус
В тему