3 Грудня 2021
Новини

П'ять банків погодилися виплачувати «тисячу Зеленського»: що відомо

П'ять банків погодилися виплачувати «тисячу Зеленського»: що відомо

П'ять українських банків готові виплачувати тисячу гривень повністю вакцинованим від COVID громадянам.

Відкриття рахунків буде безкоштовним, - повідомила заступниця міністра економіки Ірина Новікова у коментарі «Слово і діло».

За її словами, у програмі «єПідтримка» вже є підтвердження від 5 банків-партнерів. Вона наголосила, що це коло буде збільшуватися, адже Міністерство активно проводить консультації з усіма банками, які працюють в Україні, з метою їх долучення до програми.

Вона додала, що відкриття рахунків банками для одержувачів допомоги за програмою «Підтримка» буде безплатним, без будь-яких комісій. Порядок надання допомоги планують затвердити на наступному засіданні Кабміну 8 грудня.

«Враховуючи великий інтерес до програми «єПідтрика» збільшено її фінансування в 2021 році з 3 до 8 млрд. Варто зазначити, що на наступному засіданні Уряду планується затвердити порядок надання допомоги в рамках програми «єПідтримка»», - додала вона.

Новікова нагадала, що старт програми – 19 грудня. Грошима можна буде скористатися протягом 4 місяців після отримання.

Нагадаємо, 15 листопада Зеленський пообіцяв по 1 тис. грн. кожному українцю, який отримав дві дози вакцини від коронавірусу. За його словами, держава таким чином вирішила підтримати бізнес, що постраждав від пандемії.

Обов'язковою вимогою для отримання коштів є проходження повного курсу вакцинації, що має підтверджувати сертифікат вакцинації у «Дії».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, володимир зеленський, вакцинація, гроші
В тему