2 Грудня 2021
Новини

У Луцьку від коронавірусу вакцинують підлітків: що треба знати

У Луцьку від коронавірусу вакцинують підлітків: що треба знати

У Луцькій міській дитячій поліклініці від коронавірусу почали вакцинувати дітей 12-18 років.

Наразі це єдиний медзаклад у Луцьку, де щеплюють дітей, – повідомила Суспільному директорка поліклініки Оксана Лєщинська.

Охочих вакцинують двічі на тиждень: у вівторок і четвер за попереднім записом. 2 грудня в пункті вакцинації батьки записали шістьох дітей. Як зазначила медсестра Інна Арсієнкова, в медзакладі є вакцина Pfizer, яка в холодильнику зберігається при температурі +2, +8 градусів. Вакцина після розведення може зберігатися шість годин. Флакончик ділиться на шість дітей.

"Сьогодні тільки шість поки що, а на вівторок вже записано на дві ампулки – 12 діток", – зазначила Арсієнкова.

Лучанка Анастасія Макаренко у дитячу поліклініку прийшла щепити проти коронавірусу 15-річного сина Максима. Каже, що це спільне з сином рішення.

"У нас вся сім’я вакцинована, залишився тільки він, оскільки дітей нещодавно почали прививати. Щоб запобігти хворобі, а якщо захворіємо, то щоб мати легші наслідки, перебувати вдома, а не в лікарні. У нього протипоказів наразі немає, багато читала сама, консультувалася з лікарями", – розповіла жінка.

Кількість хворих на коронавірус дітей у місті цьогоріч зросла, – зазначила директорка КП "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксана Лєщинська. Зростання захворюваності, говорить лікарка, фіксують у школярів, починаючи з шестирічного віку.

"Ми маємо захворюваність в дитини 10 днів, ми маємо госпіталізацію двомісячної дитини з інтоксикаційним синдромом. І на жаль, це є сімейні вогнища, де є не вакциновані люди", – повідомила очільниця міської поліклініки.

Пункт вакцинації проти COVID-19 для дітей вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech на базі Луцької міської дитячої поліклініки розпочав роботу 30 листопада. У пункті щеплення цього дня нікого не вакцинували, – додала директорка КП "Луцька міська дитяча поліклініка".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, коронавірус, Надзвичайні події, Відео T1.ua
В тему