30 Листопада 2021
Новини

Луцькі муніципали кажуть, що легально штрафують за неправильне паркування: чим аргументують

Луцькі муніципали кажуть, що легально штрафують за неправильне паркування: чим аргументують

У департаменті муніципальної варти Луцької міської ради кажуть, що мають законні підстави для штрафування водіїв за неправильне паркування.

Про це йдеться у дописі, які 30 листопада опублікували на сторінці муніципалів. Таким чином вони відреагували на інтерв'ю адвоката Артура Мартіросяна, який системно критикує муніципалів.

"У відео адвокат Артур Мартіросян радить глядачам неоплачувати штрафи, причому сам адвокат оплатив отримані чотири постанови, чим ввів в оману глядачів. Також «провідний» адвокат спробував оскаржити постанови до суду. За рішеннями суду було підтверджено законність винесених департаментом муніципальної варти постанов, а позовні вимоги адвоката залишено без задоволення", - вказано в дописі.

Далі друкуємо інформацію муніципалів у повному обсязі:

Роз’яснюємо, що згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», інспектори з паркування департаменту муніципальної варти наділені повноваженнями щодо контролю за дотриманням водіями правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів шляхом проведення фото та відеофіксації порушень і винесенням повідомлень та постанов у справах про адміністративні правопорушення.

Повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності залишає інспектор з паркування у випадку, якщо розміщення автомобілю здійснено з порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів та зафіксоване у режимі фотозйомки (відеозапису).

Якщо Ви протягом 10 днів оплатите 50 відсотків від суми штрафу, що наведена у повідомленні, то така постанова буде вважатися виконаною.В повідомленні зазначено, які пункти Правил дорожнього руху порушено і за якими статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення настає в цьому випадку адміністративна відповідальність.

Це повідомлення означає, що інспектором з паркування буде винесена постанова про притягнення до адміністративної відповідальності, яка буде надіслана відповідальній особі. Кодексом України про адміністративні правопорушення визначено, що відповідальна особа за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів та зафіксовані у режимі фотозйомки (відеозапису) – це фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб (або особа, яка виконує повноваження керівника такої юридичної особи), або належний користувач транспортного засобу, якщо до Єдиного державного реєстру транспортних засобів внесено відомості про належного користувача.

У разі, якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і такий транспортний засіб відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), притягається особа, яка ввезла транспортний засобів на територію України.

В повідомленні наведена сума штрафу, яка повинна бути сплачена за скоєне адміністративне правопорушення.

Що буде відбуватись, якщо штраф не буде оплачено?

У разі несплати правопорушником штрафу, постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання громадянина, роботи або за місцезнаходженням його майна.

У порядку примусового виконання постанови з правопорушника стягується:

  • подвійний розмір штрафу;
  • витрати на облік зазначених правопорушень.

При цьому, в рамках виконавчого провадження, державний виконавець може:

  • прийти додому для опису майна;
  • накласти арешт на майно, в тому числі автомобіль чи квартиру;
  • заарештувати частину заробітної плати;
  • через суд заборонити виїзд за кордон.

Додатково департаментом муніципальної варти на завершальному етапі перебуває процес синхронізації та відображення в застосунку «Дія» неоплачених постанов за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів у місті Луцьку. Звертаємо вашу увагу інформація про погашення штрафів за паркування доступна на ресурсі https://inspector.lutskrada.gov.ua/

Тож, якщо Ви знайшли під склоочисником на лобовому склі машини повідомлення про штраф за неправильну парковку або відповідну постанову вручив вам інспектор, покваптеся його сплатити.

Пізніше адвокат Артур Мартіросян відреагував на заяву муніципалів лаконічним дописом у Фейсбуці:

"Читаю, що пише про мене муніципальна варта Луцька зі своїми тролями з фіктивних анкет і розумію - що все вірно роблю) ps - ніяких штрафів муніципалів я не оплачував ніколи і жодна з машин на фото мені ніколи не належали)"

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, автомобіль, муніципали
В тему

Останні матеріали