1 Листопада 2021
Новини

«Євробляхи» почали вивозити з України на продаж до ЄС: чому та яких авто це стосується

«Євробляхи» почали вивозити з України на продаж до ЄС: чому та яких авто це стосується

Пільгове розмитнення подібних машин завершується 11 листопада.

Із України на продаж до Європи почали вивозити деякі автомобілі на європейській реєстрації.

Про це повідомляє "АвтоЄвроСила".

Зазначається, що йдеться про гібридні машини, які переправляють до Литви для подальшого продажу. Так, подібні авто не можна розмитнити за пільговими умовами, що діють в Україні до середини листопада 2021 року. Водночас розмитнення за повною вартістю є економічно недоцільним. Тому тисячі автовласників потрапили в "замкнене коло".

Якщо залишити гібридну "євробляху" в Україні, власника оштрафують на 170 тисяч грн або конфіскують транспорт після закінчення пільгового періоду. Тому брокери готуються до масового вивезення проблемних авто, які, до того ж, не мають ні європейської страховки, ні діючого техогляду.

"Ситуація ускладнюються "капризами" митників на кордоні, які не хочуть випускати автомобілі зі сплатою штрафу 8 500 грн, а одразу складають протокол на 170 тисяч грн і затримують авто", - йдеться в повідомленні.

Послуги брокерів із вивезення таких авто для продажу в ЄС коштують тисячу доларів. За цю ціну вони гарантують захист власника від 170 тисяч грн штрафу (за умови сплати 8 500 грн на митниці) та продаж гібрида у Литві за максимально можливою ціною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробляхи, митниця, штрафи
В тему

Останні матеріали