14 Серпня 2021
Новини

Чому по всій Україні конфісковують «євробляхи»: усі подробиці

Чому по всій Україні конфісковують «євробляхи»: усі подробиці

В Україні на митних постах продовжують активно конфісковувати «євробляхи».

Про це розповів юрист організації «АвтоЄвроСила» Іван Казачук.

За його словами, автомобілі на європейских номерах виконавча служба забирає просто з митних постів на штраф-майданчики. Таких випадків стає все більше. Забирають авто по всій країні: у Вінниці, Івано-Франківську, Хмельницькому, Львові та ін.

"По всій Україні відбуваються випадки, коли автомобілі з митних постів спочатку затримують, а потім приїжджає виконавча служба і ці авто забирають", - зазначив Козачук.

Читайте також

Відбувається це через те, що митні брокери, до яких звертаються водії, не перевіряють автомобілів за судовими реєстрами на предмет санкцій. Аргументують вони це по-різному: немає доступу, це не їхня робота, що вони не хочуть/не можуть/не мають.

Наприклад, в кінці минулого тижня аналогічна ситуація сталася на митному посту "Городок" у Львові - авто тросом просто затягнули на евакуатор і забрали з митного поста.

Читайте також

Конфіскація авто передбачена ч.6 ст.481 Митного кодексу. Там говориться, що в разі прострочення терміну вивезення транспортного засобу застосовується санкція у розмірі 170 тисяч грн або його конфіскація.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, митниця, євробляхи
В тему

Останні матеріали