28 Жовтня 2021
Новини

Смертельна ДТП у Харкові: 16-річний водій відмовляється співпрацювати зі слідством

Смертельна ДТП у Харкові: 16-річний водій відмовляється співпрацювати зі слідством

Він нічого на допиті не говорить.

16-річний водій, який був за кермом Infiniti під час смертельної ДТП у Харкові відмовляється співпрацювати зі слідством. 

Про це в одній з програм телеканалу "Дом" заявив заступник начальника поліції Харківської області Сергій Чиж.

"Затриманого поміщено в ізолятор тимчасового тримання, йому слідчими та прокурором вручено підозру. Він нічого на допиті не говорить, посилаючись на ст. 63 Конституції України. Це його законне право. Але слідство розцінює це як небажання співпрацювати. Можливо, це така лінія захисту від його адвокатів. Але я хочу сказати, що доказів достатньо", — сказав Чиж.

У підлітка взято біологічні зразки, призначено експертизу для визначення його стану в момент скоєння злочину.

Нагадаємо, що хлопець неодноразово попадав у поле зору поліції. Так, у 2019 році, коли йому було 14 років, у нього виник конфлікт із жінкою у супермаркеті. Підліток вистрілив у неї із травматичного пістолета, після чого направив зброю у бік її сина.

Заступник начальника поліції Харківської області впевнений, що потрібно посилити покарання за подібні злочини на дорозі.

Нагадаємо, що зіткнення сталося на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. На записах з камер відеоспостереження видно, що водій Infiniti пролетів на червоне світло, після чого врізався у Chevrolet. Водій другої машини загинув на місці. Хлопець і його пасажири, що знаходився за кермом "японця", потрапили до лікарні.

27 жовтня 16-річному Миколі Х. оголосили підозру. Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дтп, смерть, поліція
В тему